Met een Cast Iron ronde gietijzeren pan kun je vlees, vis en groente perfect garen.
Bij een echte chefkok kan een gietijzeren pan niet ontbreken! Een gietijzeren pan heeft namelijk vele voordelen. Zo heeft een gietijzeren pan een optimale warmte verdeling en houdt het zijn warmte extra lang vast. De pannen zijn geschikt op iedere warmtebron, zelfs inductie en de oven. Gietijzer heeft in het begin nog geen anti-aanbaklaag, want deze laag moet je zelf creëren door olie op hoge temperaturen te laten hechten aan het gietijzer. Na ieder gebruik wordt deze anti-aanbaklaag steeds beter.
Na gebruik kun je de pan afwassen met water een zachte spons, en wanneer de pan echt een flinke schoonmaakbeurt nodig heeft kun je wat zeep gebruiken. Nadat je de pan schoon gemaakt hebt raden wij aan om wat olie uit te smeren over de gehele oppervlakte van de pan. Zo kan je pan niet gaan roesten en blijft de anti-aanbaklaag goed bruikbaar.
Een gietijzeren pan is broos en kan absoluut niet tegen vallen. En pas op met grote temperatuursverschillen, laat een gietijzeren pan langzaam opwarmen en afkoelen.
Deze ronde gietijzeren pan van Cast Iron is voorzien van twee handvaten en zowel als pan of als ovenschaal te gebruiken.