Met een Cast Iron gietijzeren koekenpan - Ø25 cm kun je vlees, vis en groente perfect garen.
Bij een echte chefkok kan een gietijzeren pan niet ontbreken! Een gietijzeren koekenpan heeft namelijk vele voordelen. Zo heeft een gietijzeren koekenpan een optimale warmte verdeling en houdt het zijn warmte extra lang vast. De pannen zijn geschikt op iedere warmtebron, zelfs inductie en de oven. Gietijzer heeft in het begin nog geen anti-aanbaklaag, want deze laag moet je zelf creëren door olie op hoge temperaturen te laten hechten aan het gietijzer. Na ieder gebruik wordt deze anti-aanbaklaag steeds beter.
Na gebruik kun je de pan afwassen met water een zachte spons, en wanneer de pan echt een flinke schoonmaakbeurt nodig heeft kun je wat zeep gebruiken. Nadat je de pan schoon gemaakt hebt raden wij aan om wat olie uit te smeren over de gehele oppervlakte van de pan. Zo kan je pan niet gaan roesten en blijft de anti-aanbaklaag goed bruikbaar.
Een gietijzeren koekenpan is broos en kan absoluut niet tegen vallen. En pas op met grote temperatuursverschillen, laat een gietijzeren pan langzaam opwarmen en afkoelen.
Deze gietijzeren koekenpan van Cast Iron is voorzien van twee tuitjes waardoor kookvocht of saus makkelijk afgegoten kan worden.
De koekenpan is verkrijgbaar in drie verschillende diameters.