besparen op je festivalbezoek

Eén van de leukste dingen rondom de zomer zijn de festivals. Het liefst met een stralende zon, lekkere drankjes en je favoriete artiesten. Tijdens zo’n festivalbezoek kunnen de kosten hoog oplopen… Wij geven je daarom 8 tips om geld te besparen tijdens een festivalbezoek!

8 tips om geld te besparen op je festivalbezoek

  1. Scoor goedkope festivaltickets
  2. Ga op zoek naar goedkope kampeerspullen
  3. Bespaar op je festivaloutfit
  4. Spreek wat eerder af met je vrienden
  5. Reis goedkoop
  6. Bespaar op eten en drinken
  7. Lever aan het einde van het festival je munten in
  8. Ga werken op een festival

1. Scoor goedkope festivaltickets

Koop je festivaltickets zo vroeg mogelijk. Dan zijn de kaarten namelijk een stuk goedkoper! De meeste festivals werken met early-bird tickets. De line-up is dan meestal nog niet bekend, maar als je elk jaar naar hetzelfde festival gaat hoef je hier natuurlijk ook niet op te wachten. Koop direct een parkeerticket, als jullie al weten dat je met de auto gaat, en koop ook alvast een ticket voor een kluisje. Ook dit scheelt in de kosten. Een andere optie om goedkope tickets te scoren is Ticketswap in de gaten houden. Er zijn altijd wel mensen die (op het laatste moment) toch niet meer kunnen. Ze zijn dan allang blij dat ze hun kaarten überhaupt kwijt kunnen. Houd social media kanalen van festivals in de gaten voor winacties en download de app ‘I’M IN’ om gratis tickets te scoren!

Festivaltent Obelink

2. Ga op zoek naar goedkope kampeerspullen

Als je voor de eerste keer een paar dagen naar een festival gaat, moet je in één keer vrij veel spullen aanschaffen. Verspreid je uitgaven over een periode van een aantal maanden, zodat je niet in één keer heel veel geld kwijt bent. Houd ook ruim van tevoren aanbiedingen in de gaten. Rondom het festivalseizoen scoor je luchtbedden, slaapzakken of festivaltenten voor leuke prijsjes. De allergoedkoopste optie is natuurlijk om tweedehands spullen te kopen of spullen te lenen van je vrienden of familie. Grote kans dat één van je vrienden nog wel een tentje, slaapzak of luchtbed heeft liggen. Plaats een oproepje in de groepsapp of op Facebook en je zult zien dat je binnen no-time je kampeeruitrusting bij elkaar hebt!

3. Bespaar op je festivaloutfit

Koop geen dure festival outfits. Het liefst willen we natuurlijk een hele nieuwe outfit aan, maar dan ben je al gauw veel geld kwijt. Vooral voor meerdaagse festivals kan dat nog wel eens een duur grapje worden… Kijk eens op Vinted. Je zult je verbazen hoeveel leuks daar op staat! Of kijk je vrienden of vriendinnen lief aan en duik in elkaars kledingkast. Ga je naar een meerdaags festival en wil je toch nieuwe kleding kopen? Probeer je kleding dan met elkaar te combineren, zodat je niet drie verschillende nieuwe outfits hoeft te shoppen.

4. Spreek wat eerder af met je vrienden

Spreek bij iemand thuis af voordat jullie naar het festival gaan en drink met z’n allen in. Kom alvast in de festivalsfeer en drink alvast wat om de hoge kosten tijdens het festival te voorkomen. Zorg ook dat jullie goed eten, zodat je niet met honger op het festival aan komt. Die €6 voor een patatje kun je beter uitgeven aan een drankje, toch? ;)

5. Reis goedkoop

De manier waarop je naar het festival reist heeft ook veel invloed op de kosten. Je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Met een beetje geluk is het festival bij jou in de buurt en kun je er naartoe fietsen, helemaal gratis! Is het net te ver om te fietsen, maar wel in de buurt? Bij grote festivals rijden er vaak pendelbussen vanaf het station naar het festivalterrein voor een klein prijsje. Woon je verder weg? Dan kun je overwegen om met het OV te gaan. Als je met een grote groep bent kun je een groepsretour halen. Hierbij geldt: hoe groter de groep, hoe hoger de korting. Als één van je vrienden het niet erg vindt om te bobben, kun je er ook voor kiezen om met de auto te gaan en de kosten te splitten.

Besparen op een festivalbezoek

6. Bespaar op eten en drinken

Het aanbod van eten en drinken op festivals is vaak erg ruim, maar ook duur. Je kunt bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je één dag eten koopt op het festivalterrein en de rest van de dagen je eigen eten verzorgt. Mits dit is toegestaan op de festivalcamping, zeker de moeite waard om even te checken! Neem een blik soep, knakworsten en broodjes mee en loop tussendoor even heen en weer om wat te eten. Neem meteen even de tijd om je benen wat rust te geven. Investeer in een goede koelbox, zodat je eten zolang mogelijk vers blijft. Vergeet ook geen kookstel mee te nemen om je eten warm te maken. Ga je naar een 1-daagsfestival? Zorg dan dat je vooraf voldoende eet en drinkt om geld te besparen. Was je wel van plan om eten te halen op het festival, haal dan een patatje, dat is vaak de goedkoopste optie en vult het beste.

7. Lever aan het einde van het festival je munten in

Op de meeste (grote) festivals kun je je overgebleven munten weer inruilen voor geld. Zorg er wel voor dat je dit van te voren even navraagt, zodat je aan het einde van de dag niet met een handvol munten staat die je niet meer in kan ruilen… Kun je je munten aan het einde van het festival niet meer inruilen? Probeer dan van te voren in te schatten hoeveel je gaat drinken om te voorkomen dat je teveel munten overhoudt. Je kunt beter te weinig munten halen en er later op de dag een aantal bij halen, dan teveel munten die je misschien niet allemaal opmaakt.

8. Ga werken op een festival

Hoe leuk is het om een dagje achter de bar of bij de muntverkoop te werken op een festival?! Zo kun je het feestje eens van de andere kant bekijken, maar alsnog genieten van de sfeer en muziek. ;) Meestal is dit op vrijwillige basis, maar als bedankje krijg je vaak een aantal munten en een dag of halve dag gratis toegang tot het festival. Dan kun je dus alsnog van de sfeer en muziek genieten mét een drankje in je hand! Ga op zoek naar een uitzendbureau die regelmatig klussen heeft op een festival of houd de social media kanalen en website van je favoriete festivals in de gaten.

Met deze tips kom je het festivalseizoen door zonder al te veel geld uit te geven!


Deel dit artikel: