Veelgestelde vragen over kampeermeubelen

FAQ kampeermeubelen

Bij het kiezen van een campingstoel, zijn de afmetingen essentieel om de juiste keuze te maken. Hieronder lees je wat de verschillende aanduidingen en afmetingen precies betekenen:

  1. Zithoogte: Dit is de afstand van de grond tot het zitvlak. Een lagere zithoogte is comfortabeler voor ontspanning, terwijl een hogere zithoogte beter is voor een actieve zit.
  2. Zitbreedte en zitdiepte: Deze geven de grootte van het zitvlak aan. Een bredere en diepere stoel biedt meer comfort en ruimte.
  3. Ruglengte: Dit is de hoogte van de rugleuning. Een hogere rugleuning biedt meer ondersteuning, vooral voor lange kampeervakanties.
  4. Max. belasting: Dit is het maximale gewicht dat de stoel kan dragen. Dit is belangrijk om rekening mee te houden, voor de veiligheid en voor de duurzaamheid van de stoel.
  5. Logistieke kenmerken: Dit zijn de afmetingen van de stoel wanneer deze is ingeklapt. Zo weet je precies hoeveel ruimte de stoel in beslag neemt tijdens transport en opslag.

Een standenstoel en een klapstoel worden vaak door elkaar gehaald omdat je beide campingstoelen in en uit kunt klappen. Het verschil: een klapstoel is niet verstelbaar in de rugleuning, je zit dus altijd rechtop. Je kunt een klapstoel simpelweg alleen in- en uitklappen. Daarnaast hebben ze in de meeste gevallen een kleiner formaat dan een standenstoel.

Of een campingstoel weerbestendig is, is afhankelijk van het materiaal van de stoel:

Het frame van een campingstoel is vaak van aluminium gemaakt, wat weerbestendig is.

Voor de zitting van een campingstoel onderscheiden we verschillende materialen, zoals polyester, textileen en mesh. Wanneer de zitting van textileen, gepolsterd textileen of gemixt materiaal (polyester en textileen) is, dan is de stoel weerbestendig. Is de zitting van ander materiaal? Kijk dan even goed in de productomschrijving van de betreffende stoel of de stoel weerbestendig is.

In de meeste gevallen kun je aan de productnaam van de stoel en voetensteun zien of de voetensteun bij de stoel past: op de Obelink prestige campingstoel past bijvoorbeeld de Obelink prestige voetensteun. Zo een voetensteun is te bevestigen aan de campingstoel.

Daarnaast zijn er ook universele voetensteunen, deze hoef je niet aan de campingstoel te bevestigen en zijn geschikt voor iedere campingstoel.

Een essentieel onderdeel van elke kampeeruitrusting is een goede campingtafel. Bij Obelink hebben we een breed assortiment aan campingtafels die perfect passen bij jouw kampeerbehoeften. Hieronder lees je je over de verschillende soorten campingtafels in ons assortiment:

  1. Opvouwbare campingtafels: Deze tafels zijn licht van gewicht en gemakkelijk in te klappen, hierdoor nemen ze weinig ruimte in tijdens het transport. Perfect voor een snelle opzet en afbouw.
  2. Roll-Top tafels: Roltafels hebben een oprolbaar tafelblad. Ze zijn compact op te bergen en bieden toch een stabiel en stevig oppervlak.
  3. Picknicktafels: Met een picknicktafel heb je een tafel en stoelen in één. Picknicktafels zijn perfect voor gezinnen of groepen en bieden voldoende ruimte voor maaltijden en andere activiteiten.
  4. Verstelbare campingtafels: Dit zijn campingtafels met verstelbare poten, zo kun je altijd de hoogte naar wens en situatie aanpassen. Of je nu een eettafel of een bijzettafel nodig hebt, deze tafels zijn multifunctioneel en voor verschillende behoeften in te zetten.
  5. Compacte bijzettafels: Handig en perfect te gebruiken als bijzettafel naast bijvoorbeeld je campingstoel. Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen, ideaal voor drankjes, snacks of een boek.

Meer informatie over de verschillende soorten campingtafels lees je in de Keuzehulp campingtafels.

In ons assortiment hebben we campingtafels met bladen van verschillende materialen. Een tafelblad van aluminium of blad van sevelit is zowel water- als hittebestendig, een kunststof tafelblad of bamboe blad is meestal wel water-, maar niet hittebestendig en een campingtafel met MDF blad is niet water- en hittebestendig.

Is jouw tafel gemaakt van ander materiaal? In de beschrijving van het product wordt vaak aangegeven of het blad water- en/of hittebestendig is! Zo niet: op de pagina van de betreffende campingtafel is het materiaal van het blad, onder productspecificaties, te vinden. Met deze informatie kun je zelf nagaan of dit materiaal water- en hittebestendig is.

Meer over de verschillende materialen lees je in het blog Welk materiaal blad voor mijn campingmeubel?.

Campingkasten met een blad van aluminium of een blad van melanine zijn hittebestendig. Heb jij een campingkast met een MDF blad? Dan is deze helaas niet hittebestendig en dus ook niet geschikt om een kooktoestel op te zetten. Het materiaal van het blad is te vinden in de productspecificaties van de betreffende campingkast, onder ‘Materiaal blad’.

Meer over de verschillende materialen lees je in het blog Welk materiaal blad voor mijn campingmeubel?.

Bij Obelink bieden we zowel campingkasten als campingkeukens aan. Maar wat is precies het verschil tussen deze twee? Wij leggen het je uit:

Campingkasten zijn ontworpen voor het organiseren en opbergen van je kampeerspullen. Ze bieden voldoende ruimte voor kleding, etenswaren en andere benodigdheden. Kenmerken van campingkasten zijn onder andere:

  • Opbergruimte: Met meerdere planken en vakken.
  • Compact en lichtgewicht: Gemakkelijk te vervoeren en op te zetten.
  • Veelzijdig: Geschikt voor het opbergen van diverse spullen.

Campingkeukens zijn speciaal ontworpen voor het bereiden van maaltijden tijdens het kamperen. Ze bieden ruimte voor een kooktoestel, werkblad én opbergruimte voor keukengerei en ingrediënten. Kenmerken van campingkeukens zijn:

  • Ingebouwd werkblad: Handig voor het voorbereiden van je etenswaren.
  • Ruimte voor kooktoestel: Als je wilt koken op je campingkeuken, kies dan wel voor een campingkeuken met een hittebestendig blad.
  • Extra opbergruimte: Berg als je keukengerei en servies op in de opbergruimte.

De Obelink Avignon en Obelink Toulon kasten lijken enorm veel op elkaar, toch zit er enig verschil in.

In de onderstaande video worden de verschillen uitgelegd tussen deze twee campingkasten:


Is jouw vraag nog niet beantwoord of ben je benieuwd naar meer informatie over kampeermeubelen? Kijk dan ook eens tussen onze andere kampeermeubel advies blogs.


Deel dit artikel: